Historie Tekst

Historie

Mogen wij ons voorstellen, mijn naam is Jan Kraan en ons bedrijf heet Kraan Aannemers BV, het bedrijf is in 1993 opgericht onder de naam Kraan Interieurbouw BV. In die tijd bestonden onze werkzaamheden uit het plaatsen van badkamers en keukens en het uitvoeren van lichte onderhoud klussen.

Voordat ik het bedrijf oprichtte ben ik na mijn technische opleiding werkzaam geweest als tekenaar-constructeur bij een groot engineering bureau. Hier bestond mijn werk hoofdzakelijk uit tekenen en ontwerpen van installaties op het gebied van petrochemie en staal producerende bedrijven.

Mijn vader Kees en zijn grootvader Kees Kraan sr hadden hun roots in de bouw wereld liggen. Mijn vader bij het fundatie bedrijf Nederveen BV te Rotterdam en zijn grootvader een bedrijf in grondwerken, de originele sportvelden van het Feyenoord stadion zijn in die tijd door dat bedrijf C.Th.Kraan N.V. aangelegd. De archief foto’s hebben een speciale plaats in ons bedrijf gekregen en deze roots gaven mij in 1993 dan ook de duw deze richting verder in te slaan.

Mijn vader is inmiddels overleden, maar zijn positieve inmenging is nog steeds op de zaak merkbaar! Het was een prachtige man om mee te werken, veel hebben wij van hem geleerd.

In de jaren die volgden heb ik opleidingen genoten die ons aan de benodigde papieren hebben geholpen om het bouwen op een verantwoorde manier uit te kunnen en mogen voeren, mede hierdoor kunnen wij ons vandaag de dag een volwaardig bouwbedrijf noemen. In deze tijd zijn vergunningen en vrijstellingen niet meer nodig, wij zijn nog in een periode begonnen waar dit een must was en kunnen ons mede daarom, als BouwGarant aannemer onderscheiden. Deze club bouwondernemers vraagt wel om deze benodigde bouwpapieren. In ons werk is deze ‘stempel’ zeker terug te vinden; we respecteren de klant, zijn beleefd, leveren ambachtelijk werk, dat uiteraard met deze tijd mee gaat en zorgen dat we professioneel overkomen.

Inmiddels is de derde generatie Kraan ook in het bedrijf begonnen, Jasper onze oudste zoon is inmiddels al weer bijna 10 jaar werkzaam binnen het bedrijf, hierbij leerde hij van onze ervaren vaklieden de kneepjes van het gilde. Hij heeft een bouwkundige opleiding gevolgd tijdens zijn begin jaren bij Kraan Aannemers BV. Jasper is inmiddels uitgegroeid tot volwaardig voorman/uitvoerder, zo is er onder zijn leiding, eind '23 begin '24 een vrijstaande riet gedekte woning gebouwd in Berkel en Rodenrijs, te zien op deze site.

Begin 2019 heeft ook onze jongste zoon Joris het bedrijf betreden, hij moet de allrounder worden op zowel kantoor als in het voorraad beheer, Joris draait ook mee met de ploegen om zeker de knepen van het vak te leren, hij heeft in ieder geval de ondernemers drive te pakken.

         

Kraan B.V. Aannemers logo
Kraan B.V. Aannemers
footerlogos
Kraan B.V. Aannemers logo
Kraan B.V. Aannemers